impressie

 

Zaterdag 2 september kwamen we met ongeveer  een 70 tal leden bijeen voor de jaarlijkse verrassingsreis met bestemming = onbekend.
Onze bussen reden richting Wechelderzande en al gauw werd er gegrapt “we gaan naar de binnenspeeltuin “. Maar dat was natuurlijk mis want we reden verder naar de E34 richting Turnhout het “speelkaarten musea” weer mis.
Eens de afrit Retie/Postel werd door onze bus begeleider Guy een tipje van de sluier gelicht. We gingen naar Postel voor onze eerste stop. In “ Gasthof De Beiaard “ kregen we koffie met taart aangeboden. En nadien een film en een deskundige rondleiding met gids door de grote kruidentuin van de broeders van de abdij. Daar hebben we weer heel veel bijgeleerd voor wat kruiden allemaal nut hebben.
Toen we nadien richting Nederland stad Tilburg reden  dacht iedereen dat onze volgende bestemming “ dierenpark Beeksebergen” was weer mis.
We gingen de abdij van “La Trappe” bezoeken en ook wat zeer interessant was de brouwerij zelf. Onder deskundige leiding van 2 gidsen. Onze gids was spraakwaterval Toon, een rasechte Hollander; zo konden we het volledige brouwproces volgen van het trappistenbier. Ons lid Eddy Leten heeft zich aan onze gids Toon aangeboden om pater proever te worden, maar volgens Toon was er geen vacature open op dit moment voor deze plaats, daar zij al een goede proever in dienst hadden. Na de rondleiding kreeg iedereen nog een drank naar keuze gratis.
Nadien reden we verder richting Oisterwijk, onze bus was wegens een stomme panne een halfuur later in de hafspanning “ Piet Plezier” waar we een typisch broodje kroket en een belegd broodje met ham kregen. De Oisterwijkse bossen en vennen is een prachtig natuurgebied met vele fiets en wandelgelegenheid. Er was voor de leden keuze tussen een wandeling van ongeveer 10 km, of een fietstochtje met foto zoektocht of gewoon ter plekke blijven en genieten van een drankje op het terras. Na de activiteiten was er een zeer geslaagde BBQ met een paar drankjes. Met het goede weer en gezelligheid was dit weer geslaagd, door het organisatie talent van Jef was het een prachtige dag. Bedankt Jef

Robert