Oliebollentocht

Omschrijving parcours oliebollentocht

 

Anders dan vorige jaren maken we dit keer geen gebruik van de Brigand als rust/controlepost: wel het Koetshuis in het park van Halle en de cafetaria van voetbalclub KFC Halle    (deze laatste fungeert ook als start/aankomstplaats). Aangeboden afstanden: 6 10 12 18 -21 en 24 km. 

OPGELET!!! Niet alleen wandelaars zullen die dag op pad zijn, maar ook de Nieuwjaarszangertjes zullen door Halle zwerven.                                                                                 

6 km en tevens rolstoelvriendelijk parcours

Gaan van de startzaal naar het park en keren terug via het kapelletje van de Vorsebeemden naar het eindpunt.

10 km

Dwarse de baan Halle -Zandhoven en gaan via de Heilige Geestweg en de St. Jozefskapel naar de Lemmekensbaan om zo de rustpost van het park te bereiken. Dan naar de kapel aan de Vorsebeemden en via de Kleine Medelaar om zo de eindmeet te bereiken.

12 km

Starten mee met de 10 km, maar splitsen zich af aan het Sniederspad, om dan via de Liefkenshoek en Hendriksvoort de Regenbooghoeve te bereiken. Vandaar gaat het via het Drijhoekbos en de Lemmekensbaan naar de rustpost in het park; zij volgen vanaf dan het parcours van de 10 km wandelaars naar de aankomst.

18 km

Lopen mee met de 12 km wandelaars via de rustposten Koetshuis en voetbalkantine, maar maken dan nog een lus van een 6-tal km in de Halse Bossen en zo terug naar de aankomst.

21 km

Zelfde parcours als de 18 km wandelaars, maar splitsen zich ( te samen met de 24 km wandelaars aan de Hendriksvoort af om een toertje te maken langs het fort van Oelegem en de Dobbelhoeve, om dan aan de Regenbooghoeve terug aan te sluiten met de 12 en 18 km wandelaars.

24 km

Zelfde parcours als de 21 km wandelaars, maar op het einde van het Emma paadje, aan de lage weg maken zij nog een extra lus in het Zoerselbos, om dan via het Boshuisje en het Middenstuk  terug aan te sluiten met de 10 tot 21 km wandelaars tot aan de voetbalkantine. Hierna maken zij ook nog net als de 18 en 21 km wandelaars een lus in de Halse Bossen